Mrkvánky

Množství na dva velké plechy:

•225 g najemno nastrouhané mrkve
•200 g másla
•400 g špaldové hladké mouky
•nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
•3 lžíce bílého jogurtu
•povidla

1) Všechny suroviny, kromě povidel, smícháme, těsto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do ledničky.

2) Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vyválíme kruh a nakrájíme 8-12 trojúhelníčků .

3) Na každý trojúhelníček dáme trochu povidel, do té širší části a srolujeme a dáme ba plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky se moc nezvětší, takže je můžeme dávat blízko k sobě.

4) Pečeme při 200C 15-20 minut.

TIPY: místo špaldové mouky lze použít i pšeničnou hladkou mouku. Mrkev nastrouhejte na struhadle, najemno, nemixujte, ani nedávejte do sekáčku, to by pak pustila šťávu a to nechceme!

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s