Kváskové lívance

🥞150 g pšeničného kvásku zadělaného večer
🥞300 g špaldové mouky
🥞450 ml mléka
🥞25 g třtinového cukru
🥞1/3 lžičky soli
🥞2 menší vejce
🥞1/4 lžičky sody

1) Večer si připravíme kvásek – k 20 g kvásku přidáme 75 g pšeničné mouky a 75 g vody a necháme přes noc vykynout

2) Ráno odebereme 150 g kvásku (zbytek si necháme na další zadělání kvásku), přidáme k němu zbytek surovin kromě sody a pořádně vše promícháme.

3) K těstu přidáme sodu a na rozpálené pánvi, kterou mírně potřeme máslem nebo olejem, lívanečky z obou stran opékáme. Jakmile se začnou na povrchu tvořit bublinky, je čas lívaneček otočit a péct druhou stranu.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s