
🥞150 g pšeničného kvásku zadělaného večer
🥞300 g špaldové mouky
🥞450 ml mléka
🥞25 g třtinového cukru
🥞1/3 lžičky soli
🥞2 menší vejce
🥞1/4 lžičky sody
1) Večer si připravíme kvásek – k 20 g kvásku přidáme 75 g pšeničné mouky a 75 g vody a necháme přes noc vykynout
2) Ráno odebereme 150 g kvásku (zbytek si necháme na další zadělání kvásku), přidáme k němu zbytek surovin kromě sody a pořádně vše promícháme.
3) K těstu přidáme sodu a na rozpálené pánvi, kterou mírně potřeme máslem nebo olejem, lívanečky z obou stran opékáme. Jakmile se začnou na povrchu tvořit bublinky, je čas lívaneček otočit a péct druhou stranu.