Boršč

Ingredience:

  • 750g masa (vepřové a hovězí)
  • olej pod maso
  • 5 bobkových listů
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/4 celerové bulvy
  • 2 středně velké řepy
  • 1/2 hlávky zelí
  • 1/2 krájených rajčat v plechovce (nebo protlaku)
  • sůl
  • cukr, pepř, citrón
  • zakysaná smetana, kopr

Postup:

  1. Maso osolíme ze všech stran a osmažíme prudce ve velkém hrnci na rozpáleném oleji.
  2. Zalijeme vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a celý pepř a necháme vařit pod poklicí cca 1,5 – 2 hodiny
  3. Když máme maso uvařené, tak ho vyndáme na prkénko a necháme vychladnout. Vývar si přecedíme.
  4. Maso nakrájíme na cca 1-2 cm velké kousky.
  5. V hrnci orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a povaříme 5 minut.
  6. Do polévky přidáme nakrájenou řepu, zelí a rajčata a sůl a vaříme 10 minut.
  7. V závěru polévku dochutíme cukrem, pepřem, citrónovou šťávou (nebo vinným octem).
  8. Podáváme se zakysanou smetanou a snítky kopru.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s