
Ingredience
Na korpus:
- 250 g čokoládových sušenek
- 70 g rozpuštěného másla
Na cheesecake:
- 200 g hořké čokolády
- 4 vejce
- 750 g smetanového sýra
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 100 ml smetany na šlehání
Postup
- Ingredience by měly mít pokojovou teplotu, proto si vejce a sýr vytáhneme alespoň půl hodiny z ledničky.
- Čokoládu na cheesecake rozpustíme ve vodní lázni a necháme při pokojové teplotě vychladnout.
- Dno kulaté formy vymažeme máslem a na spod dáme papír na pečení. Boky formy nevymazáváme. Rozmixujeme sušenky společně s máslem a směs vtlačíme na celé dno formy, můžeme ze sušenkového základu vytlačit i do stran formy.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů (horkovzduch na 160). Do misky dáme vejce, smetanový sýr, cukr, kakao, extrakt a vše promixujeme. Potom přilijeme vychlazenou čokoládu a znovu vymixujeme.
- Směs nalijeme na sušenkový základ a pečeme cca 60 minut.
- Jakmile je cheesecake upečený, otevřeme dvířka trouby, cheesecake nožem uvolníme od stěn a necháme ho vychladnout v troubě.
- Po vychlazení cheesecake polijeme polevou, kterou jsme připravili tak, že jsme si do menší misky nalámali čokoládu, zalili jsme ji horkou smetanou a polevu jsme pořádně promíchali.