
Ingredience na 6 porcí:
- 500g kuřecích nebo krůtích prsou
- sůl, pepř
- olivový olej
- 5 lžic sojové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce korejské kvašené pasty Gochujang
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 pórek, nakrájený na kolečka
- 8 středních žampionů, nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 500 g uvařené rýže (jasmínová nebo dlouhozrnná, měla by být studená)
- 2 hrsti baby špenátu
- vejce (počet podle servírovaných porcí)
- sezamová semínka
- Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pocákáme olivovým olejem a na pánvi osmažíme po obou stranách. Dáme stranou.
- V menší misce promícháme sojovou omáčku, cukr, chilli pastu Gochujang a dáme stranou.
- V hluboké pánvi rozpálíme trochu olivového oleje, přidáme nakrájený pórek a žampiony a smažíme dohněda.
- Přidáme nasekaný česnek, promícháme.
- Maso nakrájíme na nudličky a přidáme k zelenině do pánve, společně s uvařenou rýží.
- Na rýži nalijeme omáčku a pořádně vše promícháme. Všechna zrníčka rýže by měla být obarvena omáčkou.
- Nakonec přidáme baby špenát, už nebudeme smažit moc dlouho, stačí cca 1 minutu.
- Na pánvi osmažíme vejce, které lehce osolíme.
- Na talíř dáme osmaženou rýži, navrch přidáme osmažené vejce a posypeme sezamovým semínkem.
Tip – Rýži si uvaříme dopředu, když ji smažíme, měla by být studená. Kdybychom použili rýži teplou, tak nám vznikne místo smažené rýže lepenice.