
Ingredience:
- 210 g čerstvých nebo mražených ostružin
- 150 g máslových sušenek
- 45 g másla, pokojové teploty
- 400 g smetanového sýra (Philadelphia), pokojové teploty
- 80 g bílého jogurtu, pokojové teploty
- 100 g cukru
- 10 g kukuřičného škrobu
- 2 vejce, pokojové teploty
- 1/2 lžíce citr. šťávy
- vanilkový extrakt
- Nejdříve začneme přípravou ostružinového pyré. Ostružiny dáme do malého kastrůlku a zahřejeme, dokud nepustí šťávu. Když máme tekutou směs, tak ji přecedíme a šťávu znovu vrátíme do kastrůlku a ještě chvilku povaříme. Konzistence by neměla být tak hustá, jako máme třeba na marmeládu, měla by být stále trochu tekutá. Pyré necháme vychladit.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Připravíme si formu o průměru 26. Dno formy vymažeme máslem a položíme na něj papír na pečení. Sušenky a máslo rozmixujeme. Směs přendáme do formy, uhladíme (jde to dobře dnem skleničky) a dáme zapéct do trouby na 10 minut. Po upečení formu vytáhneme z trouby a teplotu snížíme na 140C.
- Do misky dáme smetanový sýr, bílý jogurt, cukr, škrob a promixujeme. Pak přidáme jedno vejce po druhém a citrónovou šťávu, trochu vanilkového extraktu a 1 a 1/2 lžíce ostružinového pyré, vše promixujeme a nalijeme na sušenkový základ.
- Na cheesecake dáme lžičkou zbylou část pyré a pak špejlí můžeme vytvořit různé vzory.
- Pečeme v troubě 30-35 minut. Potom troubu vypneme, otevřeme dvířka a necháme cheesecake vychladnout v troubě, až když je úplně vychladlý (má pokojovou teplotu), tak cheesecake přendáme do ledničky.