
Ingredience na cca 6 porcí omáčky:
- 2 strouhané mrkve
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 2 stonky celeru, nakrájené najemno
- 500 g mletého hovězího masa (nebo vegetariánské)
- 5 stroužků česneku, nasekaného najemno
- 15 jemně nasekaných listů čerstvé bazalky
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce mleté papriky
- trochu černého pepře
- 4-5 lžic rajčatového protlaku
- 3 dl vody
- 1 plechovka drcených rajčat dobré kvality
Postup:
- Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, přidáme mrkev, cibuli, celer a smažíme do měkka.
- Přidáme mleté maso, česnek, bazalku, oregano a za stálého míchání restujeme, dokud není maso dobře uvařené.
- Vmícháme balsamikový ocet, sůl, papriku, černý pepř, rajčatový protlak a necháme je 1 minutu smažit s masem.
- Přidáme vodu, nalijte do hrnce spolu s drcenými rajčaty z plechovky, dobře promícháme a dusíme asi 1,5 hodiny.
- Těstoviny uvaříme podle návodu a podáváme s omáčkou, těstoviny můžeme posypat sýrem a lístky bazalky.
