

Ingredience na těsto:
- 100 g másla, pokojové teploty
- 80 g cukru
- 1 špetka soli
- 2 vejce, pokojové teploty
- kůra z 1/2 citrónu
- 130 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Ingredience na náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 70 g cukru
- kůra z 1/2 citrónu
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 400 g rebarory
- 3 lžíce cukru
Drobenka:
- 40 g cukru
- 40 g másla
- 50 g polohrubé mouky
- Nejdříve si připravíme drobenku a náplň. Drobenku připravíme v hlubokém talíři a dáme stranou. Do střední misky dáme tvaroh, kukuřičný škrob, cukr, citrónovou kůru, vejce, oje a vanilkový extrakt a vše prošleháme. Pokud je náplň moc tuhá, můmeme přidat trochu mléka. Náplň dáme do ledničky.
- Rebarboru umyjeme a nakrájíme na centrimetrové kousky, dáme ji do misky a smícháme ji se třemi lžícemi cukru, dáme stranou.
- V kuchyňském robotu vyšleháme máslo s cukrem. Pak přidáme sůl, vejce přidáme postupně (nejdřív jedno, až se spojí s těstem, tak přidáme druhé), přidáme citrónovou kůru a nakonec mouku a kypřící prášek.
- Těsto nalijeme do připravené formy (dno je vymazané máslem a pokryté papírem na pečení), potřeme tvarohem, pak pokryjeme rebarborou i se šťávou a posypeme drobenkou.
- Vše pečeme při 180C cca 1 hodinu.
- Koláč necháme vychladit na mřížce, skladujeme v ledničce.