Tato základní curry omáčka je plná koření a rozmanitých chutí. Pokud jste fanoušky ready-made omáček, tak tuto určitě vyzkoušejte. Já si ji vždycky rozdělím na čtyři porce. Tři zamrazím a jednu použiji hned. Když pak nestíhám, tak prostě jednu porci vyndám z mrazáku a použiji ji s kuřecím masem. Je dobrá i se zeleninou (květákem, hráškem) nebo krevetami.

Ingredience:
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 8 cibulí, nakrájených na plátky
- 12 stroužků česneku, nadrobno nasekaných
- 80 g zázvoru, oloupaného, nadrobno nasekaného
- 2 zelené chilli papričky (bez semínek), nadrobno nakrájených
- 4 lžk kmínu
- 4 lžk mletého koriandru
- 2 lžk mleté kurkumy
- 1 lžk koření garam masala
- 2 plechovky krájených rajčat
- 500 ml vody)
- 2 lžk soli
Postup:
- Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky. Promícháme, zakryjeme poklicí a při mírné teplotě smažíme 20-25 minut. Občas samozřejmě cibuli promícháme, jinak by se začala připalovat.
- K cibulové směsi přidáme kmín, koriandr, kurkumu, garam masalu, smažíme 2 minuty a během této doby směs pořád mícháme.
- Ke směsi přidáme krájená rajčata, vodu, sůl, promícháme a vaříme 20 minut.
- Celou směs promixujeme tyčovým mixérem.
- Směs rozdělíme na 4 porce. Můžeme je dát zamrazit. V mrazáku nám vydrží 3 měsíce, v ledničce 3 dny.
S touto omáčkou máme hotový oběd/večeři raz dva. Stačí je nakrájet prsní kuřecí řízky na malé kousky. Ty ochutíme solí, pepřem (můžeme i trochou zauzené papriky), osmažíme na troše oleje. Přidáme základní curry omáčku, přidáme trochu vody a trochu smetany (můžeme použít i kokosové mléko) a máme hotovo.





