
Ingredience
- 250g těstovin
- 2 kuřecí prsa bez kosti
- sůl a pepř
- cca 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1/3 hrnku kuřecího vývaru
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 špetka sušeného oregana, tymiánu, petrželky (můžeme dát i čerstvé)
- 1 hrnek smetany na šlehání
- 225g čerstvého baby špenátu
- 75g strouhaného parmezánu
Postup
- Těstoviny uvaříme podle návodu.
- Prsní kuřecí řízky nakrájíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
- Do pánve dáme máslo a olej a necháme zahřát. Do pánve dáme kuřecí kousky a osmaheme je. Po usmažení maso vyndáme na talíř.
- Do pánve, ve které jsme smažili kuřecí kousky, dáme nastrouhaný česnek, vývar, citrónovou šťávu, bylinky a přivedeme vše k varu.
- Do pánve nalijeme smetanu a přidáme špenát a necháme povařit asi 5 minut. Nakonec přidáme parmezán, promícháme a pak maso.
- Omáčku nalijeme na těstoviny a vše promícháme. Jídlo můžeme dochutit ještě solí, pepřem, popřípadě ještě posypat nastrouhaným parmezánem.