Krémová Chicken Korma je pro lidi, kteří si myslí, že nemají rádi curry. Chicken Korma, na rozdíl od jiných indických jídel, není pálivé curry a kombinace koření z něj vytvoří lahodný, voňavý pokrm.
Ingredience:
- 4 lžíce přepuštěného másla (nebo 3 lžíce normálního másla + 1 lžíci oleje)
- 2 střední cibule, nakrájené na kostičky
- 20g zázvoru, oloupaného, nastrouhaného
- 4 stroužky česneku, nastrouhaného
- 1/4 lžk mletého kardamomu
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1/2 lžk mleté kurkumy
- 1/4 lžk kajenského pepře
- 1/4 lžk mletého hřebíčku
- 1 bobkový list
- malá špetka šafránu (nemusí být)
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžk soli
- 300ml vody
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 500g kuřecích prsíček, nakrájených na kostky
- sůl, pepř
- 150ml kokosového mléka
Postup
V menším hrnci rozpustíme přepuštěné máslo (nebo máslo s olejem) a přidáme pokrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor a česnek. Promícháme, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 10 minut.
Přidáme koření a vaříme 5 minut, tentokrát bez pokličky.
Přidáme šafrán, cukr, sůl a vodu. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut (občas promícháme). Hrnec odděláme ze zdroje tepla a dáme stranou. Vytáhneme bobkový list a vše promixujeme.
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso, osolíme, opepříme a smažíme dokud se maso nezbarví do světle hnědé barvy.
Do pánve nalijeme cibulový základ, promícháme a vaříme 5 minut.
Nakonec přidáme kokosové mléko, přivedeme k mírnému varu, promícháme a odstavíme.
Podáváme s rýží.
Chicken Korma
Ingredients
- 4 tbsp ghee (or 3 tbsp butter + 1 tbsp sunflower oil)
- 2 onions, chopped
- 20g ginger, peeled and finely chopped
- 4 garlic cloves, finely chopped
- 1/4 tsp ground cardamom
- 1 tbsp ground cumin
- 1 tbsp ground coriander
- 1/2 tsp ground turmeric
- 1/4 tsp cayenne pepper
- 1/4 lžk ground cloves
- 1 bay leaf
- small pinch of saffron (optional)
- 1 tbsp sugar
- 1/2 tsp salt
- 300 ml water
- 2 tbsp sunflower oil
- 500g chicken breasts
- salt, pepper
- 150 ml coconut milk
Instructions
Melt the ghee, or butter and oil in a saucepan and add the onions, ginger and garlic. Cover the pan and cook over a low heat for 10 minutes.
Then add the spices and cook for 5 minutes without covering the pan.
Add saffron, sugar, salt and water and cook for 5 minutes, stirring regularly, then remove the pan from the heat and set aside. Remove the bay and blitz the onion mixture with a stick blender until it is smooth.
Heat the sunflower oil in a large frying pan. Add the chicken, salt and pepper. Fry the chicken over a medium heat until lightly coloured on all sides.
Pour the onion mixture over the meat and cook for 5 minutes.
Stir in the coconut milk, return to a gentle simmer.
Serve with rice.