Ingredience:
- 700g kuřecího masa
- 3 lžíce ghee (přepuštěné máslo) nebo rostlinného oleje
- 2 červené cibule
- 1 vrchovatá lžička mleté kurkumy
- 1 lžička kajenského pepře (mleté chilli)
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička koření Garam masala
- 2 cm zázvoru
- 4 větší stroužky česneku
- 300 ml rajčatové passaty (v létě 3 větší rajčata, spařit, oloupat slupku a rozmixovat)
- 200 ml kokosového mléka
- koriandrová nať
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky
- Cibuli oloupeme a rozmixujeme na pastu.
- Pokud používáme rajčata místo passaty, tak je nařízneme do kříže (jen trochu jde nám o to, aby se dala dobře sloupnout slupka) a dáme je do rendlíku s vařící vodou, tam je necháme cca 5 minut, potom je oloupeme a rozmixujeme taky na pastu.
- Na pánvičce rozehřejeme ghee a přidáme cibulovou pastu, kterou budeme smažit tak 5 minut.
- Potom přidáme kurkumu, kajenský pepř, sůl a Garam masala a promícháme.
- Přidáme nakrájené maso a zvýšíme teplotu, maso restujeme, dokud se nezatáhne cca 5 minut, pak přidáme nasekaný česnek a zázvor a promícháme.
- Přidáme rajčatové pyré a promícháme
- Přidáme kokosové mléko, přikryjeme pokličkou, zmírníme teplotu a vaříme 15 minut.
- Po uvaření posypeme nasekaným koriandrem a podáváme s Naanem (indický chléb) nebo rýží.
Chicken Madras
Ingredients
- 700g skinless, boneless chicken breasts
- 3 tablespoons Ghee (or vegetable oil)
- 2 red onions
- 1 teaspoon turmeric
- 1 teaspoon chilli powder
- 1/2 teaspoon salt
- 1 teaspoon Garam masala
- 2 cm ginger, grated
- 4 gloves of garlic, finely chopped
- 300 ml tomato puree/ tomato passata
- 200 ml coconut milk
- fresh cilantro, chopped
Instructions
- Cut the meat to the large chunks.
- Peel the onions and mix it until you get onion puree.
- Heat the ghee on the large pan.
- Then add onion puree and sauté it for 5 minutes
- Add turmeric, chilli powder, salt and Garam masala and give it a stir.
- Add meat and increase the heat, cook it for 5 minutes
- Add ginger and garlic and give it a stir
- Then add tomato passata or puree and give it a stir
- Add coconut milk, stir it and cover the pan with a lid. Then let it simmer for 15 minutes.
- Once it is cooked, sprinkle it with fresh cilantro and serve with rice or Naan bread.