If you would like to read the recipe in English, go to this website because I have adapted the recipe from there:-)
Ingredience:
- 300g hladké pšeničné mouky
- 175g pšeničné chlebové mouky
- 260g vody
- 2 žloutky
- 7g čerstvého droždí (popřípadě 2,5 sušeného)
- 5g cukru
- 5g medu
- 8g soli
- 13g olivového oleje
- mléko a mák či sezam na potření a posypání
Postup
- Všechny ingredience kromě soli a oleje dáme do kuchyňského robotu. Na míchání těsta zvolíme hnětací hák a všechny ingredience necháme robot vymíchat asi 4-5 minut.
- Potom robot vypneme a mísu přikryjeme (ideálně fólií, aby nám těsto neokoralo) a necháme ho odpočinout 15 minut.
- K těstu přidáme sůl a olej a robot znovu zapneme a necháme míchat těsto ještě 8 minut.
- Olejem vymastíme uzavíratelnou formu (vezmu si kousek papírového ubrousku, namočím ho do oleje a krabičku vytřu, takto je krabička vymazaná olejem opravdu jenom zlehka a je to tak ideální)
- Těsto necháme vykynout, mělo by zdvojnásobit svůj objem, trvá to 2-3 hodiny, záleží na teplotě v místnosti.
- Na lehce pomoučený povrch přendáme z formy těsto a rozdělíme ho na 8 kousků.
- Každý kousek rozválíme na asi na 30 cm hada, uděláme volný uzel a konce dáme do prostřed kaiserky.
- Kaiserky přendáme na plech, na který jsme dali pečící papír, přikryjeme je utěrkou a necháme při pokojové teplotě 1 hodinu kynout.
- Předehřejeme si troubu na 200 C.
- Kaiserky potřeme mlékem a posypeme kmínem nebo sezamem
- Kaiserky pečeme cca 20 minut.
Jeden komentář Přidejte váš