Známe je z Lidlu, já je tedy nikdy nekupovala, polotovary nejím a pečivo ze supermarketu u mě nemá šanci, ale manžel si tam tyhle bagetky sem tam koupil, hlavně kvůli tomu, že je milovník oliv a kdekoliv zahlídne něco s olivami, tak to prostě musí mít:-)
Já jsem tyhle bagetky našla v kuchařce How to Bake od Paula Hollywooda, známého anglického pekaře. Jsou jednoduché a moc dobré.
Ingredience:
500g pšeničné chlebové mouky
10g soli
20g droždí
400ml vody
2 lžíce olivového oleje
1 hrnek zelených vypeckovaných oliv, scezených
Postup:
- Do kuchyňského robotu dáme mouku, na jednu stranu sůl, na druhou stranu droždí. Přidáme 2/3 vody a zapneme mixér (použijeme hnětací hák).
- Jakmile se těsto začne spojovat, přidáme zbývající vodu a olivový olej. Mixujeme cca 5-8 minut.
- Pak přidáme olivy a necháme mixovat ještě 2 minuty.
- Těsto v misce přikryjeme fólií a při pokojové teplotě necháme kynout, těsto by mělo ztrojnásobit svůj objem. (cca 1-1,5 hodiny)
- Na plechy položíme pečící papír.
- Pracovní plochu posypeme hodně hladkou moukou a opatrně na ni vyklopíme těsto. Těsto je hodně vlhké, lepivé, ale tak to má být.
- Těsto nebudeme moc zpracovávat, chceme, aby v těstě zůstalo co nejvíce vzduchových bublin. Opatrně těsto rozdělíme na 15 dílků a každý kousek natáhneme, přetáčíme a pokládáme na plech.
- Na plechu necháme bagetky ještě kynout cca 30 minut, zatím předehřejem troubu na 220˚C.
- Bagetky pečeme 10-15 minut.
- Po upečení je necháme vychladnout na mřížce.