Ingredience:
– 400g těstovin
– 140g vlašských ořechů
– 1/2 lžíce nasekaného oregana
– 1/2 lžíce nasekaných lístků rozmarýnu
– 1/2 lžíce nasekaných lístků šalvěje
– pár bazalkových lístků
– 8g soli
– 2 stroužky česneku
– 6 lžic panenského olivového oleje
– 100g parmazánu
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Mezitím si připravíme omáčku. V hmoždíři nebo výkonném mixéru rozmixujeme ořechy, bylinky, sůl česnek na krémovou pastu.
Přidáme olej, 80g parmazánu a znovu promixujeme.
Scedíme těstoviny, ale necháme si stranou trochu vody z těstovin.
Těstoviny smícháme s omáčkou, můžeme trochu rozředit trochou vody z těstovin.
Podáváme posypané parmazánem, lístky bazalky a můžeme posypat i vlašskými ořechy.