Tohle müsli jíme skoro každé ráno k snídani. V průběhu roku ho obměňuji a přidávám ovoce a ořechy podle chuti.
Ingredience:
– 2,5 hrnku ovesných vloček
– 1,5 hrnku ořechů ( vlašské ořechy, pekanové, mandle, lískové…)
– 1 hrnek semínek ( slunečnicová, lňená, dýňová…)
– 1,5 hrnku sušeného ovoce ( brusinky, rozinky, datle, meruňky, švestky…)
– 3 lžíce kokosového oleje
– 3 lžíce medu nebo sirupu z Agáve
– 3 lžičky mleté skořice
Předehřejeme si troubu na 170C. Nasekáme na hrubo ořechy.
Na plech dáme vločky, nasekané ořechy, a pečeme v troubě 20 minut. Když přidávám kokosové lupínky, tak je přisypu ke konci, protože se rychle připalují. Stačí jim tak pět minut v troubě.
Do menšího kastrolku dám olej, med a mletou skořici, směs nechám zahřát a promíchám.
Do mísy dáme upečené vločky a ořechy, semínka, nakrájené sušené ovoce (menší kousky jako rozinky a brusinky nekrájím). Zaliji směsí z oleje, medu a skořice a vše promíchám.
Toto množství je tak na tři půllitrové sklenice a vydrží nám doma tak měsíc, někdy dva.