Tyto houstičky jsou z kuchařky How to Bake od Paula Hollywooda. Paul Hollywood je velmi populární pekař z Anglie, vystupuje v televizních pořadech, vydává knížky o pečení a je to prostě taková jednička mezi pekaři. Paul dělá taky porodce ve velmi populárním (v Anglii) pořadu The British Bake Off.
Zmíněnou kuchařku mám hrozně moc ráda, už jsem z ní vyzkoušela čtyři recepty a určitě vyzkouším mnoho dalších, recepty jsou nenáročné a dobře vysvětlené.
Ingredience:
– 500g chlebové pšeničné hladké mouky (někdy dávám 400g hladké a 100g celozrnné)
– 8g soli
– 10g instatního droždí nebo 20g čerstvého
– 20g změklého másla
– 320 studené vody
– 4 lžíce dýňových semínek nebo slunečnicových
Postup:
1) Do mísy dáme mouku, sůl, droždí, máslo. Těsto připravuji v kuchyňském robotu s hnětacím hákem. Pokud nemáte, postačí i mísa a vařečka.
Zatímco se ingredience promíchávají, přidáme postupně vodu. Necháme promíchávat tak 5 minut, těsto by mělo být pružné a nemělo by se lepit ke stěnám.
2) Mísu přikryjeme utěrkou nebo fólií a těsto necháme kynout 1 až 3 hodinu.
3) Na dva plechy dáme papír na pečení. Těsto dáme na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme ho na 12 stejnoměrných dílů. Každý kousek těsta vyválíme krouživým pohybem.
Bochánky dáme na plechy, nedáváme je příliš blízko sebe, protože ještě nakynou a necháme je kynout 1 hodinu.
4) Předehřejeme troubu na 220C. Na dno trouby dáme hluboký plech s vodou. Před pečením bochánky nařízneme.
5) Pečeme 20 až 25 minut.
Zkoušela jsem je péct i bez plechu s vodou, ale nebyly tak křupavé.